петък, 29 януари 2010 г.

Треньорът



Дзакерони пое Юве



Бившият наставник на Милан , Лацио и Интер Алберто Дзакерони е новият старши треньор на Ювентус . Специалистът ще замени уволнения Чиро Ферара , който записа поредица от слаби резултати . Информацията официално бе потвърдена от ръководството на Ювентус . Информацията в официалния сайт на Юве е :
" Ферера бе освободен от своята позиция и Дзакерони бе назначен начело на Ювентус до месец юни 2010 година . "

Чиро Ферара води Ювентус за последно в снощния мач от Купата на Италия , който неговия тим загуби от Интер с 1 : 2 . Шефовете в Юве - Роберто Бетега и Алесио Секо , клубният президент Жан Клод Блан и няколко адвокати са провели среща в Торино , на която са били уточнени детайлите около договора на Дзакерони . Според информация в италианските медий той ще бъде представен официално пред медиите след днешната тренировка на отбора . Според слухове мястото на Дзакерони след края на сезона ще бъде заето от испанския специалист Рафаел Бенитес , който в момента е начело на Ливърпул . Целта поставена пред Дзак е влизане в топ четири в Серия А и достойно представяне в турнира Лига Европа . Дзакерони днес е водил тренировката на Юве на базата във Виново и е бил представен официално на отбора и медийте .
Много жалко за Чиро , които аз лично много уважавам , като играч и ювентинец . Според мен той имаше мал шанс и лош късмет през месеците прекарани начело на Ювентус и непрестаните травми в тима му изиграха лоша шега . Всеки греши и грешките трябва да се прощават , но на Чиро се събраха много . Дали само той е виновен за моментното състояние на отбора ? Много се съмнявам . Според мен основна вина има ръководството в лицето на Блан и Секо , но когато отборът не върви първи си отива треньора . Мен лично ме е жал за Ферара , но това е . Дано нещата в Юве да се оправят бързо .
Благодаря ти Чиро и успех нататък !

1 коментар:

Unknown каза...

И аз съжалявам за Чиро ... но просто нямаше начин ... с тези резултати ...
Успех на Дзакерони !!
Forza JUVE !!