понеделник, 18 януари 2010 г.

ЮВЕНТУС - РЕАКЦИЙ

MICHELE CRISCITIELLO TMW

Днес в отворено писмо до Джон Елкан Крисчитело изказва своето виждане за ситуацията в Юве и най - учтиво се обръща към Елкан и му казва да се заеме сериозно със ситуацията в клуба . Елкан трябва да направи нещо и като един истински собственик на Ювентус да поеме отговорност и да се заеме с промяна на ситуацията в клуба . Крисчитело се обръща към Елкан , като му казва , че клубът както и концернът Фият са му завещани от неговия дядо Аниели , които никога не би оставил нещата така и е време Джон Елкан , като един истински наследник на фамилията Аниели да се заеме с подобряването на играта и представянето на Ювентус с каквито мерки е нужно . Крисчитело още казва , че дядото на Джон му е оставил една много скъпа играчка в лицето на Ювентус , която той се е надявал да третира с много грижи и любов , а не както до сега с безкруполност и некомпетентност .
"
Джани Ви остави много скъпа играчка , която той се надяваше , че ще бъде третирана с грижа и любов , а не да възложите това на безскрупулни и некомпетентни хора . Ще разберете , че ние говорим на вашия любим Ювентус , славен отбор с много титли и история , но в момента той е в безпорядък и без авариен изход от ситуацията от страна на триото Секо - Блан - Ферара . От около 24 месеца ние поставяме под съмнение работата на Алесио Секо , а от около 5 месеца се вижда , а и ние ви повтаряме , че Чиро Ферара не е точния човек , които трябва да е начело на Ювентус . Той не може да направи Ювентус шампион и символ какъвто беше . "
Крисчитело пише още в откритото писмо до Джон Елкан , че Старата дама на италианския футбол никога до сега не е изглеждала толкова жалко , без да може да се противопостави няколко поредни години на миланските конкуренти . Освен това две години поред отборът отпада от Шампионската лига в много ранни етапи въпреки направените инвестиции за селекция .
" Ювентус трябва да се управлява от инжинери с ум , а не от зидари . Машината Юве трябва да се ръководи от компетентен екип , а не от един човек . " Формулата на победата според Крисчетело не включва триото Блан - Секо - Ферара . Според него нито един от тях не си гледа работата както трябва и вече трябваше да бъдат освободени . Блан трябва да се грижи за маркетинга и организацията , Секо за трансфери , преговори и селекция , Ферара с играта на отбора . Всички те обаче почиват на стари ларви и се правят на ударени , само и само да останат на апетитните си постове в клуба .
" Трябва да се
намесите , защото това е в интерес на Ювентус и в интерес на наследството Ви , в чест на паметта на дядо Ви . Вземете юздите на клуба и направете прочистване . Ювентус не се съсипва от днес , а от доста време и бъдете сигурен , че това ще продължи и утре . "





Няма коментари: