събота, 30 януари 2010 г.

Новият треньорски щаб на Ювентус


Треньорския щаб на Юве , след като Дзакерони пое отбора , ще се състои от шест човека . Дзакерони , ще има пет помощници в лицето на : Помощник треньор Стефано Агрести , треньор на вратарите Алесандро Ниесте , а останалите треньори са Еуженио Aбарело , Клаудио Гаудино и Андреа Сканавино .
Ако Гаудино и Сканавино са работили в Ювентус от дълго време , то Ниесте е човек сравнително нов , тъй като се присъедини към клуба през лятото и е работил като треньор на вратарите на Примавера . Двамата треньори Албарело и Агрести обаче са нови лица в екипа на Ювентус . Стефано Агрести работят заедно с Дзакерони почти през цялата си кариера , освен това е роден в град Барберино но вече е в структурата на Ювентус . В средата на 1970 е бил футболист на Примаверата на торинския клуб . След опита си в Ювентус Агрести играе за следните отбори : " Пистоя " , " Бари " , " Teрнана ", " Сиракуза " , където той получава сериозни наранявания и е принуден да завърши кариерата си във футбола на доста по - млада възраст . Сътрудничество Дзакерони и Агрести започва през 1985 г . в отбора на Ричионе . А за последните 25 години този тандем е неразрушим , включително и през сезон 1998 /1999 в Милано .
Алесандро Ниесте има дълга кариера като професионален вратар , той играе за следните клубове : " Соренто " , " Пиза " , " Лийдс Юнайтед " , " Анкона ", " Парма " и " Торино " , както той се играе за юношеския отбор на Италия .
През сезон 1998 /1999 Ниесте печели с Парма Купата на УЕФА и Купата на Италия , като резервен вратар , на Джанлуиджи Буфон . През лятото на миналата година , двамата стари приятели се срещнат отново в Ювентус . В допълнение към работата си на футболното игрище Aлбарело е ангажирани в преподаването , той преподава методология в Университета на Партенопе в Неапол .

Няма коментари: