сряда, 14 декември 2011 г.

Кръглата маса - ПРОВАЛ !


Преговорите за мир в италианския футбол днес приключиха както се очакваше - неуспешно . Всичко е по старо му . Присъстващите на днешната Кръгла маса не са постигнали съгласие и помирение . Всички очакваха именно това и поради тази причина Андреа Аниели беше обвиняван от тифозите , че се е съгласил да присъства на тази среща . Срещата на върха се проведе в централата на Олимпийския комитет на Италия и целта бе да се сложи край наскандалите около Калчополи . Организатор на събитието стана Джани Петручи, който е президент на Олимпийския комитет , a инициативата бе предприета веднага след като Ювентус заведе искове за обезщетение заради наказанието , което получи във връзка със скандала Калчополи . Освен президентите на Масимо Морати и Андреа Аниели , на срещата присъстваха вицепрезидента на Милан Адриано Галиани , покровителят на Фиорентина Диего Дела Вале , босът на Наполи Аурелио Де Лаурентис и председателят на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете . 

Андреа Аниели е отказал коментар , заявявайки че на по - късен етап ще даде пресконференция . Ето коментарите на останалите присъстващи на предварително обречената на провал среща . 

Петручи

" Това беше дълга , приятелска и точна среща . Но аз трябва да бъда честен към вас и ще кажа, че нещата около Калчополи са все още горещи и никой не е променил своята позиция . Имаше добри намерения , но няма резултати . Със сигурност ще има друга среща . Разочарован съм , защото направихме всичко по силите си да решим проблемите . За съжаление , няма никакви резултати . "

Морати 

" Всички срещи могат да бъдат конструктивни и всичко може да бъде полезно . "

Абате 


" Въпреки усилията, трудно е да бъдат излекувани стари рани . Нито една страна не промени своята позиция . "

Няма коментари: