вторник, 13 декември 2011 г.

Непобедимите


Ще си позволя да публикувам статия от сайта Gol.bg oт днес . Лично на мен много ми хареса . Приятно четене и поздравления за автора й . 


Юве - последната крепост на Европа

13.12.2011 16:36

От големите 5 първенства единствено "Старата госпожа" не е загубила нито един мач

 Вчера Рома взе "само" точка в дербито срещу Ювентус. Равенството 1:1 позволи на "Старата госпожа" да се изравни на върха в Серия А с Удинезе.

За всички тези тифози на Юве, които виждат чашата наполовина празна, трябва да отбележим един сериозен факт. "Бианконерите" нямат загуба от началото на сезона.

Вече 14 кръга Ювентус не е усетил поражението. Това е старт без загуба, който отборът не е правил от 1940 г. След като снощи Манчестър Сити отстъпи 1:2 на Челси, Юве остана единственият тим в големите 5 първенства на Европа, който няма загуба.

В Англия, Испания, Германия, Франция и Италия няма друг такъв отбор. Ако добавим и групата първенства от "втора ръка" като Португалия, Холандия, Белгия, Швейцария, Турция и Гърция, ще видим, че има само още два такива отбора. Това са Порто и Бенфика. Но те са изиграли по 12 мача в своите първенства. А Ювентус вече има 14 зад гърба си.

Досега единствено Роберто Манчини и неговият Ман Сити можеше да спори с Антонио Конте и Юве. Но поражението в Лондон сложи край на тази серия. "Старата госпожа" по този показател е пред Барселона, Реал Мадрид, Байерн и двата тима от Манчестър.

Юве показва постоянство, което изумява всички. "Хубаво е, че не сме видяли как тифозите на съперника се радват", каза треньора Антонио Конте.

"Бианконерите" може вече да мечтаят дори за рекорда на Милан. Макар той да е много далеч. "Росонерите" имаха серия от 58 мача в първенството без загуба в периода 1992-93. Или цял един сезон, както направи и Перуджа на Кастанер през 1979. Тези рекорди изглеждат далеч, но представянето и първото място в момента дават оптимизъм на всички влюбени в черно-бялата магия.

Gol.bg

Няма коментари: