вторник, 13 декември 2011 г.

След равенството с Рома




Срещата с Рома на Олимпико премина с превъзходство на Ювентус почти през цялата среща . Рома играеха на контраатаки и доста преиграваха в някои ситуации . Аз лично съм доволен от играта на Юве и отбора създаде много голови полужения . Пропуските обаче пред вратата на Рома бяха много . Останах малко разочарован от играта на Андреа Пирло , които правеше много грешки при изнасянето на топката и това довеждаше до атаки на Рома . Цялата ни халфова линия този мач не беше на нивото , на което сме свикнали да я виждаме . В останалите мачове от полусезона именно халфовете ни изнасяха мачовете . 
  Конте

" През първата част играхме добре , въпреки че по двата фланга можехме да направим повече . Не е лесно , когато допуснеш гол още в самото начало , така че реакцията на тима ми ми хареса . Не ми допадна обаче , че в средата на второто полувреме започнахме да действаме хаотично . Таблицата показва , че в момента вършим невероятни неща , много над очакванията в началото на сезона . Фактът , че сега хората очакват от нас постоянно да бием , сам по себе си означава , че сме на прав път . "
Според мен и Конте има малка вина за това , че завършихме наравно . Рома бяха осакатени отвсякъде и трите точки за Ювентус не бяха недостижими . Лично според мен Конте малко закъсня отново със смените , а и незнам дали това бяха правилните играчи . Дел Пиеро можеше да заиграе още на полувремето , което щеше да засили нападението ни , а и Алесандро можеше да организира доста по - добре атаките ни . 



Да не забравяме и уникалното спасяване на Джиджи Буфон , които и за миг не се стресна от дузпата на Тоти . Блестящ Джиджи през целия мач . Защитата ни също игра добре и Бонучи беше доста по - стабилен от преди . Лошото беше , че Пепе , Пирло и Маркизио не бяха на нужното ниво и това оказа влияние . Не вина може те да ни вадят , но и това показва , че са много важни играчи за Юве . Определено нямахме шанс в завършващата фаза . Най - важното е , че отбора продължава да е без загуба в шампионата и играта на тима върви .

Киелини 

" Имайки предвид как се разви мача , можем да кажем , че спечелихме важна точка . Показахме , че дори и да губим в резултата имаме сили да се борим докарй . В този мач големият ни проблем бяха контраатаките на съперника. Можем обаче да бъдем доволни , тъй като отново сме на върха в класирането . Рома има страхотни играчи , макар че някои от тях отсъстваха в тази среща . В крайна сметка те пуснаха само един юноша . Ние играхме за победа и натискахме до 96-та минута , но не бих нарекъл това равенство провал. Това би било пресилено . "



РОМА - ЮВЕНТУС 1:1
1:0 Де Роси 5
1:1 Киелини 61

РОМА: Стекеленбург, Тадеи, Де Роси, Хайнце, Хосе Анхел, Греко, Вивиани (58 Симплисио), Пянич (73 Перота), Тоти, Ламела, Освалдо (84 Бориело)

ЮВЕНТУС: Буфон, Лихтщайнер, Бардзали, Бонучи, Киелини, Пирло, Маркизио, Пепе (84 Елиа), Видал, Естигарибия (72 Джакерини), Матри (68 Куалиарела)
 

Равносматката след мача е , че сме на първото място с  30 точки заедно с Удинезе . Милан и Лацио са с 28 точки на третото и четвъртото място . В следващия кръг Ювентус е домакин на Новара , Лацио е домакин на Удинезе , а  Милан на Сиена . 
Лошата новина за Ювентус преди мача с Новара е наказанието за по един мач на Бонучи и Видал . Те са с натрупани картони и пропускат срещата , както и Вучинич , които е контузен .


Няма коментари: