сряда, 25 ноември 2009 г.

Жан Клод Блан


Президентът на Ювентус коментира оправдателните присъди на Моджи , Джиралдо и Бетега , като възтържествуване на истината . Вчера процесът срещу тях приключи с пъното им оправдаване по обвинебния в ръководене на фалшиво счетоводство относно трансферите в клуба . През януари тази година Лучано Моджи беше осъден на 18 месеца затвор заради участието си в скандала Калчополи за уреждане на мачове . Заради тази афера Ювентус беше изхвърлен в Серия Б . Впоследствие Моджи беше амнистиран . Заради скандала с уговорените мачове в Серия А през 2006 година той получи забрана от властите да се занимава с футбол за минимум пет години . Решението на съда за пореден път изкара наяве съмненията , че скандалът през 2006 година е бил една голяма конспирация , целяща да съсипе най - великия отбор в света и в Италия - Ювентус . Решението на съда оправдава също и Ювентус , като клуб замесен в този скандал .
" Решението на съда връща доверието в съдебната система - коментира Жан Клод Блан - и връща честа и достойнството на Ювентус и неговите милиони фенове по света . Оправдаването на хора , които са дали голяма част от живота си за каузата Ювентус е едно много правилно решение на съдебната институция . Ние никога не сме спирали да се борим срещу всички обвинения , защото сме невинни и заслужава истината да възтържествува . "
Очакват се още разкрития около скандала Калчополи и според запознати в наи - скоро време , ще стане ясно на всички , че всичко това е инсценирано от Масимо Морати . Нямам търпение това да стане и да ни върнат отнетите титли и освен това ръководството на Ювентус трябва да иска обезщетения за пропуснати ползи от това , че игра една година в Серия Б и пропусна две години участие в евротурнирите . Освен това трябва да има наказание за тези , които са организирали тази пародия .
FORZA JUVE !!!

1 коментар:

Unknown каза...

Ако това всичко е на път да се случи,не знам за каква компенсация си говорим...пращането на Юве в серия "Б" беше такъв удар за клуба,че обещетение в какъвто и да е финаносов размер би било смешно.... ФОРЦА ЮВЕ!!!!