четвъртък, 26 ноември 2009 г.

ЮВЕНТУС


Според коментари и дебати в италиаснските медии около скандалните скандирания на тифозите на Ювентус срещу Балотели и наложената само глоба на клуба , сега специалисти и запознати с тези проблеми коментират , че ситуацията може да излезе извън контрол . Ръководството на Ювентус зае най - правилната позиция по въпроса , но така застана срещу тифозите и заклейми част от тях разположени в " Curva Nord " . Както на всички ни е ясно всеки един клуб , които е застанал срещу своите крайни фенове е сгрешил . Друг е въпроса , че ръководството нямаше друг избор в тази ситуация . Сега обаче според италианските журналисти се очаква нещата да ескалират , като се има в предвид очакваните дерби мачове с Интер и Байерн Мюнхен в Торино . Не дотам доброто представяне на отбора на Юве и сега проблемите със скандиранията на тифозите в комплект се очаква напрежението да ескалира в най - скоро време според запознати . Ако Италианската футболна федерация сега наложи само глоба , то след мача с Интер в Торино може да се очаква много по - сурово наказание . Ако ситуацията не бъде овладяна и тифозите не се замислят сериозно по въпроса след мача с Интер може да се случи нещо много лошо . Всички ние фенове на Ювентус ненавиждаме " Служебните " и имаме много неща да им кажем , но ... Ако нещата продължават така , Ювентус може да бъде наказан не от Италианската футболна федерация , а от Европейския ръководен орган и да бъдем лишени от домакинство срещу също така важния мач с Байерн .
" Глупостта на някои зрители ( които няма да наричаме фенове ) " - това е точния цитат от италианските медии , които изказват своето мнение по въпроса . Аз не мисля , че тези зрители не са фенове , напротив . Много от тях живеят с Ювентус и този клуб е всичко за тях . Според мен ръководството трябва да направи една среща с ръководителите на водещите фракций на тифозите на Юве и да им обяснет как стоят нещата . Момчетата , ще разберат и освен това никои не печели когато клубът е наказан , а и в най - лошия случай лишен от домакинство или да играе пред празни трибуни . Скандиранията срещу Интер и Балотели не са чак дотам расистки (Според дисциплинарната комисия на италианската футболна лига скандиранията не са на расистка основа , но са " обидни и водят до насилие " )
, но измислените шампиончета се стараят да да извлекът максимум от ситуацията . Да не забравяме заради кои бяхме пратени в Серия Б . По време на скандиранията по адрес на Балотели в мача срещу Удинезе лично Алесио Секо е отишъл при тифозите и им е обяснил как стоят нещата и че това , ще бъде използвани срещу клуба . Дори и Буфон се е опитал да спре с жестове скандиранията на тифозите по време на срещата . Ето и как стоят нещата около разпоредбата при расистки скандирания на стадиона по устава на УЕФА :
Процедурата включва три етапа - Първо реферът призовава диктора на стадиона да призове феновете да престанат със скандиранията ( това вече се случи и в мача с Удинезе ) . Ако скандиранията продължават , има възможност за спиране на играта за няколко минути , като играчите се приберат в съблекалнята . Когато се върнат на терена и ситуацията не се е променила , арбитърът може да определи окончателно прекъсване на срещата . След това следва сурово наказание .
. Едно наказание на Ювентус за мача с Байерн няма да е от полза за отбора и трябва да се намери решение .

1 коментар:

Анонимен каза...

Супер статия пич . Много добре казано и съм съгласен с позицията ти . Служебните много дразнят , но не трябва да си вредим сами на себе си . Само Юве !