понеделник, 29 март 2010 г.

ЗЕБИНА


Зебина разкритикува привържениците на отбора заради расистките обиди , отправени към него преди мача с Аталанта .
" Преди двубоя аз и други мои съотборници бяхме обиждани от привържениците на собствения си клуб на расистка основа . Това отношение продължава от доста време и е меко казано потресаващо . Италианската футболна федерация трябва да вземе мерки за борба с расизма възможно най - бързо . "
Тифозите заявиха , че ще стачкуват преди мача с Аталанта и тези , които не дойдоха на " Олимпико " се опитаха да се саморазправят с част от играчите .Рейсът на Ювентус бе посрещнат с дъжд от яйца и бутилки . Агитката причака отбора пред хотел " Принчипе ди Пиемонте " и обстреля футболистите със залп от подръчни материали . Най - много пострада Йонатан Зебина . Разгневен запалянко удари в гърба бранителя докато се качваше в автобуса . Френският защитник е в обтегнати отношения с агитката . В мача с Фулъм в Лондон преди 2 седмици той показа среден пръст на публиката на Юве , която го обиждаше . След това Зебина бе изгонен и макар да се извини , това не промени нещата .
Тифозите атакуваха Зебина , Мели , Канаваро , Блан и Секо . Със скандирания :
" Мразим Зебина , Мело и Канаваро ! "
" Блан да си ходи във Франция ! "
" Амаури да заминава на круиз ! "
" Елкан да се маха ! "
" Вие не заслужавате да носите екипа на Юве ! "
Дзакерони коментира ситуацията така :
"
Стачка на тифозите ? Това се знаеше , че ще се случи . Не съм видял удара по Зебина , но това не е добре . Не е цивилизовано да се бием , заради подобни проблеми . Но това са изолирани случаи . Това не са истинските фенове на Юве . Тифозите тук се държат много добре винаги . Разбирам ги и тях . Те са изнервени , защото обичат отбора . "


2 коментара:

neel каза...

Било е направо страшно , как са ги грабнали . Представям си ако бяхме паднали какво щеше да стане в Торино . Дано Блан , Секо и компания да се махат и Юве отново да застане на върха , където му е мястото .
Браво приятели , само така !
Вие сте надеждата отново да станем стария , велик Ювентус !

DonKos каза...

Немогаб да си представя след такова изпращане какво им е било като са излезли на терена. Доста стрес създават феновете, то щото е малко и без друго, като че ли са се пооляли.