понеделник, 14 септември 2009 г.

Чиро Ферара


Днес се е състояла пресконференцията на треньора Чиро Ферара преди мача с Бордо от груповата фаза на Шампионската лига .
" Утре няма да бъде нормалнален мач за нас , първата среща винаги може да доведе до опасни последствия . Бордо е опасен отбор . За мен това е дебют и мача е много специален . Подготвени сме добре , но концентрацията трябва да е на най - високо ниво . Докато в Калчото имаш възможност да се реваншираш за дадена грешка , защото има повече мачове , то в Шампионската лига не можем да си позволим отпускане или да правим грешки . Дел Пиеро продължава да работи за своето възстановяване . Когато е готов на 100 % тогава , ще разчитаме на него . Новината за Диего е положителна тестове са показали , чеима вариант да се възстанови за една седмица . Трябва да изчакаме и да видим как върви възстановяването . Доволен съм от представянето на Джовинко и от всички , които взеха участие в мача с Лацио , ние вярваме в него и има вариант да започне като титуляр . "
За контузията на Диего треньора на Ювентус казва , че не трябва отбора да се гради около един футболист , защото рано или късно това пречи на тима .
"
Аз не искам отбор изграден около един играч . Важно е да се експериментира и това е от същественно значение за играчите , които намират място в отбора по - рядко . "
В пресконференцията днес Ферара споменава страхотните качества на Амаури и загатва , че той ще е единия от титулярните нападатели утре .
" Амаури е
играч , който има значителен технически и физически качества . Надявам се , че можем да изненадаме Бордо с играч като него , които все още не познават добре от френския тим . Имаме точна представа за качествата на Бордо и на техните футболисти . Също така добре познавам техния треньор Лоран Блан с него се видяхме и на срещата в Нион . Имат играчи , които представляват реална опасност за нас както в защита , така и в нападение . Аз разговарях с Тиаго и Гросо и сме наясно какво да очакваме . "

Няма коментари: