вторник, 28 април 2009 г.

Юве- дните на възраждане





Джон Елкан , ще обяви официалната си позиция относно ситуацията на Ювентус днес . Поводът ще бъде събрание на Exor, новата холдингова компания на семейството . Джон Елкан е председател на Exor и може би , ще обяви решения за управлението . Освен кардинални решения относно треньор и технически директор на клуба се очаква Елкан да намерим време да се посвети на Юве и неговата дълбока криза.Днес, вероятно ще разберем нещо за бъдещето на Ювентус, съдбата на Раниери, ръководители и съвета на директорите. Преди два месеца, когато отборът се състезаваше на три фронта- Шампионат , Купа на Италия и Шампионска лига всичко изглеждаше добре , сега, корабът се разби зловещо, бурята изглежда няма да пощади никого. Джон Елкан може би ще се заеме и ще вземе важни решения.Фамилията Аниели все още контролира 60% от клуба.

Новите сценарии изискват в този момент, промяна на стратегията в клуба. Изглежда, че Елкан иска Юве да се върне незабавно "режим", победа.

Всичко това е продиктувано от протестите на феновете на Ювентус и най-вече благодарение на Drughi и техните неспирни протести против Раниери и ръководството на клуба в лицето на Джили , Секо и Блан.Очаква се също да за засегне въпроса за трансверите , след като се разбре , че Интер също са се включили в наддаването за Диего , което е вбесило феновете .
25 - те милиона евро - сумата, която трябва да бъде вложена за закупуване на Диего , но това трябва да е само началото в трансверната политика.


Джон Джейкъб Филип Елкан е италиански предприемач и наследник на концерна Фиат. В момента е негов вицепрезидент, както и президент и вицепрезидент на инвестиционните дружедтва IFI и IFIL, които управляват богатството на фамилията. Роден е на 1 април 1976 г. в Хю Йорк, в семейството на дъщерята на Джани Анели - Маргерета - и френския новелист Ален Елкан.

През 2000 г. завършва индустриално инжинерство в Политехническия университет в Торино. Междувременно работи инкогнито във фабрики на Фиат в различни европейски държави, за да трупа работен опит.

Пръвоначално собственикът на Фиат Джани Анели подготвя любимия си племеник Джовани Анели за свой наследник, но през 1997 г. Джовани умира от рядка форма на стомашен рак едва на 33 години. Тогава Джани Анели избира внука си Джон Елкан за свой наследник и го назначава в борда на директорите на Фиат. След смъртта на Джани през 2003 г. и на брат му Умберто Анели през 2004 г. Джон става вицепрезидент на Фиат.

Женен е за Лавиния Боромео, от която има две деца - Леоне и Очеано.

Няма коментари: