сряда, 15 април 2009 г.

Ювентус срещу Интер и на трансверния пазар


Ювентус и прИнтер излизат един срещу друг тази събота в дербито на първенството. Именно този сблъсък ще покаже дали прИнтер окончателно ще триумфират със 17-та си титла или надеждите на "бианконерите" за скудетото ще останат живи. В момента разликата между двата тима е десет точки седем кръга преди края на сезона. "Гадзета дело Спорт" разкри, че шефовете на двата гранда са в сериозен спор и на трансферния пазар за предстоящия сезон. Пет от целите на двамата треньори Жозе Моуриньо и Клаудио Раниери са желани и от двата клуба. Това са Диего Милито (Дженоа), Марек Хамшик (Наполи), Диего (Вердер Бремен), Симон Каяр (Палермо) и Фабио Куалярела (Удинезе).
Аржентинският нападател е силно желан от Жозе Моуриньо за заместник на Адриано, но "бианконерите" предлагат половината от Кришито и Паладино, които вече са на 50% собственост на Джоноа и са твърди титуляри в тима плюс 7-8 милиона евро. Словашкият халф на Наполи още миналото лято бе искан от Моуриньо, но през последните 10 месеца Юве не спира да прави опит да започне преговори с "небесносините" за него.
Диего също е смятан за бъдещ футболист на Юве, но от прИнтер не крият, че имат нужда от добър плеймейкър като него, който в момента липсва. От Вердер искат 20 милиона евро за своята звезда и Юве вече са предложили 12 милиона плюс Кристиян Поулсен.
Относно Фабио Куаялерела се твърди, че мениджърът му вече и провел няколко разговора с Ювентус и остават малки детайли, за да премине в торинския гранд. През последните седмици обаче Моуриньо също изяви публично желание да го има в състава си. "Куаляреала е много добър и се възползва от свободните пространства изключително добре. Имаме нужда от такъв тип футболист и би ми харесало да играе в Интер", сподели Специалния след успеха с 1:0 над "фриуланите" преди 10 дни.
Датският защитник на Палермо Симон Каяр със сигурност ще напусне Сицилия през лятото. Той е една от приятните изненади в калчото през този сезон и трите колоса на Апенините Милан, прИнтер и Юве го искат в състава си. Той е едва 20-годишен и демонстрира голяма зрялост и вече има два гола в Серия "А". Бранителят има клауза от президента Маурицио Дзампарини при която, ако някой плати 12 милиона евро за него, може да го купи.


Диего Милито -Дженоа, 29-години, 16 гола
Марек Хамшик - Наполи 21-години, 10 гола този сезон
Диего - Вердер Бремен 24-години, 14 гола през сезона
Фабио Куалярела - Удинезе 26-години, 15 гола през сезона
Симон Каяр - Палермо 20-години, 2 гола през сезона

Няма коментари: