петък, 10 април 2009 г.

Буфон за Рибери?

Изненадваща размяна между Ювентус и Байерн Мюнхен може да направи така, че българският вратар Марио Кирев да се бори за титулярно място при бианконерите още през идния сезон.
Вестник „Тутоспорт” разкрива, че Юве е готов да даде стража си Джанлуиджи Буфон, за да получи от баварците в замяна френския ас на Франк Рибери.
На Алианц Арена имат проблем с вратарския пост след края на кариерата на клубната икона Оливер Кан и в резултат на това в последните си два мача Байерн инкасира общо девет гола.
През лятото пък Юве ще трябва да компенсира оттеглянето на чешкия полузащитник Павел Недвед, който може би ще се откаже от футболната си кариера и Рибери изглежда като отличен вариант за заместник, още повече, че генералният мениджър на клуба Жан-Клод Блан също е французин.
Ако размяната с участието на Буфон стане факт, Ювентус ще разполага през лятото с Алекс Манингер, Кирев и правещият 39 години на 30 юни Антонио Кименти, като при тази конфигурация изглежда има реален шанс за изява и за българина на вратата на бианконерите.

Няма коментари: