събота, 30 октомври 2010 г.

Президентът на футболната асоциация Джанкарло Абете

Президентът на Футболната асоциация Джанкарло Абете заявява , че изказването на президента на Ювентус Андреа Аниели по повод  преразглеждането на шампионските титли за сезони 2004-05 и 2005-06 е преждевременно и че трябва да се изчака решението на съда.

" Има наказателно производство, тече процес. Ние уважаваме независимостта на Федералната прокуратура и нейните заключения. Федерацията няма отговор към момента на искането за преразглеждането на шампионските титли, направено от Андреа Аниели. Позицията  ни е известна. Ще вземем решения за себе след като чуем окончателното заключение на главния прокурор. Всички документи от съда в Неапол са при него и се работи по този въпрос. Можем само да изчакаме заключенията от работата на прокуратурата.
На 2 ноември ще бъде направена важна стъпка. Ясно е, че сега трябва да ускорят преговорите и бързо да се намерят допирни точки между Лигата и профсъюзите. Тогава трябва да разберем дали има условия и за подписване на новия колективен договор. Първоначално бяхме фиксирали за крайна дата 30 ноември, но, за да се избегне стачката, се опитахме да ускорим преговорите, и, ако е необходимо, страните ще се срещнат отново и на 3 ноември. Но това са крайните дати, време е да има споразумение. "

Няма коментари: