неделя, 20 декември 2009 г.

След мача с Катаня




Фенове на Ювентус днес отново протестираха за ужасната игра на любимия си отбор с искания за оставката на старши треньор и управлението на клуба . Още преди мача с Катаня е имало протести на тифозите , а и автобуса на Юве е бил посрещнат със освирквания и целен с яйца и факли . Такова нещо не се е случвало в Ювентус и е прецедент в историята на клуба . Днес по време на мача на " Олимпико " част от крайните фенове на Юве дори се опитаха да нахлуят на терена . Въпреки това , президента на Ювентус Жан Клод Блан заяви след мача , че нито той , нито Ферара ще напускат . Около 3000 фенове на Юве издигнаха транспарант с искане назначаване за председател на Ювентус на Андреа Анели . Също така тифозите на Юве искат управителния съвет на клуба да се събере и да оцени работата на Жан Клод Блан като президент на клуба . Исканията на водачите и членовете на водещите фракции в агитката на Юве са за смяна на ръководството на клуба , което е много праволно , защото промяната в отбора трябва да започне отгоре . Ето обаче , какво казва Жан Клод Блан след срамната загуба от Катаня :
" Нашият план не се променя . Ние вярваме на Ферара и сега отборът трябва да работи по интензивно отколкото преди . Напълно разбирам гневът на феновете , защото те имат големи очаквания от сегашният отбор на Ювентус . Трансфери ? Такива през зимата няма да има . Имаме отличен състав , които е способен да реши трудните задачи и да се справи с проблемите , но ние трябва просто да използваме пълния потенциал на отбора . За да бъда честен , ще ви кажа , че някои играчи немогат да покажат пълния си потенциал . Като
пример мога да дам Диего и Мело , които в началото на сезона изглеждаха много по - добре от сега . Бетега ? Ако имаме нужда от помощ , ще се обърнем към него . "
ЛИЧНО МНЕНИЕ :
Аз напълно съм съгласен с исканията на тифозите от Италия за смяна на ръководството на Ювентус и трябва да се започне от най - високо . Има една поговорка : " Рибата се вмириска от главата " и според мен ситуацията в Ювентус е именно такава . Промяната трябва да започне от най - високо и последното нещо е треньора и играчите , които също носят голяма отговорност за моментното състояние на Юве . В дългогодишната си история , Ювентус не е имал по смешно и некадърно ръководство от сегашното . Визирам Джон Елкан , Жан Клод Блан и Алесио Секо . От тях трябва да започне промяната и революцията в Юве .

Няма коментари: