четвъртък, 31 декември 2009 г.

Какви покупки , ще направи Ювентус през зимния трансферен прозорец ?


На всички е ясно , че Ювентус няма да прави фундаментални промени в състава си през зимния трансферен прозорец , но като се има предвид факта , че напоследък отборът не изглежда по най-добрия начин , не би било изненадващо ако в отбора се появят поне трима нови играчи . Много от тифозите на Юве очакваха от сезон 09 /10 " Възраждането ", тъй като любимият ни клуб вложи много пари , за да купи Диего , Фелипе Мело , Фабио Канаваро ( свободен трансфер , но все пак получава висока заплата ) , Фабио Гросо и Мартин Касерес . Все пак с изключение на Касерес всички други по един или друг начин разочароваха през първия полусезон за Ювентус . Всички специалисти смятат , че новите играчи неса на необходимото ниво и не са донесли нужната ефективност в Юве . Диего и Фелипе Мело са маркирани като главните виновници за провала на полусезона за Юве . През този полусезон вече отпаднахме от борбата в Шампионската лига , губейки позорно от Байерн Мюнхен у дома с резултат 1 - 4 . Сега нещата изглеждат почти трагично Ювентус , през последните 6 мача , имаме 5 без победа . Старши треньор Чиро Ферара е на прага на уволнение поради изоставането на своя клуб от Интер с 9 точки . Ето и как коментират ситуацията около предстоящия трансферен прозорец специалистите в Италия :

Вратари :

Закупуването на вратар очевидно не се включва в плановете на ръководството на Ювентус , въпреки че Буфон се възстановява от операция се очаква да е на линия скоро , а и Манингер трябва да го замести подобаващо . Освен това в отбора е и младия български вратар Марио Кирев , които чака своя шанс .

Отбраната :

Според всички специалисти това е най - слабото звено в отбора , а в Италия не можеш да си позволиш да си слаб в защита . Главната вина за доста загубени точки се дължи именно на слабата защита на Ювентус . Доста мачове бяха загубени в последните минути или след контраатики , на които не можем да противодействаме в защита .
Мартин Касерес показва много добра игра на десния фланг на отбраната , но той просто няма конкренция в лицето на Григера и Зебина , които са изключително слаби . Няма да е изненада за никои ако някои от тях бъде продаден през трансферния прозорец .
С Ювентус се свързват много защитници , като бъдещи нови попълнения , но всичко ще се изясни до края на януари .
Хуан Зунига , Фабиано Сантакроче ( Наполи ), Марко Мота ( Рома ) , Кристиан Запата ( Удинезе ) , Бакари Саня , Емануел Ебуе ( Арсенал ) и Рафиня ( Шалке ) . Може би най - силния от тях е Саня , които ще е много трудно да бъде взет в Юве през януари . След него , като най - подходящ спецовете в Италия определят Марко Мота , които не влиза често в мачовете на Рома , а определено има потенциал . Специалистите предполагат , че Мота може да бъде използван в сделка между Юве и Рома , защото Раниери желае в Рим Поулсен и Тиаго и е възможно да има размяна .
Като централни защитници , за ново попълнения се спрягат имената на Андреа Ранокия и Леонардо Бонучи от Бари . Също така има информация за интерес към
Ван Буйтен ( Байерн Мюнхен ) , Гари Кейхил ( Болтън ) , Симон Кяер и Чезаре Бово ( Палермо) и Филип Meксес ( Рома ) . Очаква се в тази зона да видим нов играч , които да партнира на Киелини , зощото се видя , че Канаваро не е на ниво . На Юве му трябва стабилна централна двойка защитници .
За лявата зона единствената алтернатива на Ювентус е Александър Коларов от Лацио . по този начин Гросо вече , ще има сериозна конкуренция в ляво и по този начин , ще се вдигне нивото . Единствения проблем е , че от Лацио искат Джовинко да бъде включен в сделката за Коларов . Някои специалисти коментират , че Молинаро може да бъде предложен на Лацио и да бъде доплатено за Коларов .

Халфовата линия

Ювентус винаги е имал една от най - мощните халфови линии в света , но през този сезон всички сме разочаровани от нея . Няма я фантазията и борбата в центъра . Въпреки , че Маркизио бе определен за играч на полусезона , нека си спомном каква халфова линия имахме преди няколко години с градивни и разбиващи халфове на изключитено високо ниво . Ръководството на Ювентус трябва да се отърве на първо място от Поулсен и Тиаго , които не заслужават да играят в отбор от класата на Ювентус . С парите от тях може да се купи един , но качествен полузащитник , на които да се разчита за в бъдеще . Трябва такъв играч , които да се сработи с Мело и Сисоко и да бъде вдигнато и тяхното ниво . Каморанези е вече на години , които му дават опит , но ще е извън терена поне два месеца . Сисоко е ангажиран с Мали за Купата на Африканските наций , а Мело е на изключително слабо ниво . Ювентус
все още се нуждае най - малко един нов играч в тази линия . Според специалисти и от публикации в пресата Юве има интерес към Фернандо Гаго ( Реал Мадрид ) , Милош Kрасич ( ЦСКА Москва ) , Макси Родригес ( Атлетико Мадрид ) , Марек Хамшик ( Наполи ) , Асамоа и Инлер ( Удинезе) . Хамшик , Асамоа и Инлер е малко вероятно да бъдат привлечени поради факта , че са титуляри в клубовете си и нееднократно обявиха , че не желаят да напускат клубовете си . Според запознати най - вероятното и най - подходящото ново попълнение , ще е Макси Родригес . Що се отнася до Милош Красич всички в Торино са с две ръце за него защото неговата прилика със скоро напусналия Недвед е невероятна . Носталгията към чеха се усеща силно в Торино и това няма да престане скоро . Има обаче и един друг проблем според специалистите освен цената му и това е схемата на игра на Юве до сега 4 - 3 - 1 - 2 , която не е никак подходяща за него . За Гага също се смята , че може да бъде взет дори поднаем с опция за закупуване през лятото . Гаго няма игрови минути в Реал и сам обяви , че желае да напусне клуба от Мадрид .

Атаката

Ювентус загуби най - добре представящият се нападател през този полусезон поради контузия Якуинта и това оказа голяма влияние на атаката . Сле контузията на Якуинта и Диего спря да фантазира , а в атака със слабо представящия се Амаури и непостоянните добри изяви на Трезеге Юве изглеждаше жалък в някои мачове . Травмата на Дел Пиеро също оказа голямо влияние върху представянето на отбора . Видя се , че без капитана си Ювентус има сериозни проблеми .
Амаури е бледа сянка на себе си от началото на миналия сезон , така че няма нищо чудно , че има слуховете за евентуалната му продажба , а кой може да го замести ? Джанпаоло Пацини , Антонио Касано ( Сампдория ) , Един Дзеко ( Волфсбург ) и Джузепе Роси ( Виляреал ) . Според запознати от Юве може да изчакат до лятото и да се опитат да привлекат в клуба единият от двойка Давид Вия - Фернандо Торес , които ще бъде на разположение за преговори през лятото .

Ето как виждат специалистите най - вероятните нови попълнения в Юве и напускащите :

В Ювентус : Марко Мота ( Рома ) , Александър Коларов (Лацио ) , Фернандо Гаго ( под наем от Реал ) .
Напускащи Ювентуса : Джонатан Зебина , Кристиан Молинаро , Тиаго , Кристиан Поулсен , Себастиан Джовинко ( поделени права ) .

Схема (4 - 3 - 1 - 2)

---------------Буфон

-------Мота Канаваро Киелини Коларов

-------Маркизио Сисоко Фелипе Мело / Каморанези / Гаго

--------------- Диего

-------------Амаури Якуинта

Няма коментари: