вторник, 27 април 2010 г.

Съдия член на фенклуба на ПрИнтер


Информация предоставена ми от потребителя на блога omninoob .
Благодаря !


След домакинската загуба на Рома от Сампдория с 1 : 2 и две неотсъдени дузпи пред вратата на гостите , футболен Рим заговори за архивна статия за арбитъра на мача Антонио Дамато , която е излязла в брой на вестник La Repubblica от 5 януари 2002 година . Заглавието на статията е " Дамато - арбитърът , който си загуби ума по ПрИнтер и Касано " . А в свой анализ , футболният анализатор Вадимио Басоти припомня друг скандален мач на рефера - отпреди пет години , както и зависимостта му от пристрастията си . Не е тайна , че в Италия много от футболните съдии членуват във фенклубовете на различните отбори . Един от тези фенове е 29 годишният съдия от Барлета Антонио Дамато . Неговият любим клуб - миланският ПрИнтер . Преди пет години реферът се забърка в скандал , когато на мач между ПрИнтер и Лацио , Дамато решително отсъди дузпа срещу римският отбор , въпреки , че нямаше нарушение . Ще кажете съвпадение ? Възможно е , само където ПрИнтер игра важен за себе си мач . Свирката на Антонио помогна на Виери и Роналдо да вкарат голове от явни засади . Любовта към ПрИнтервъв Дамато е започнала в началото на кариерата му и се знае , че най - много му харесва Антонио Касан о. Животът на съдията е като на атлет - тренира три пъти на ден . Всяка вечер прекарва той прекарва в училището за арбитри , където обучава млади колеги на тънкостите на съдийското майсторство . Кариерата му го е принудила да се откаже от някои неща в живота . Той казва :

" Не е толкова просто да си намеря момиче , способно да издържи на ритъма ми на живо т. Освен всичко , в събота и неделя обикновено аз пътувам за мачовете . "

Трябва да допълним , че Антонио е член на фенклуба на ПрИнтер в родния си град , както и че след ръководенето му на двубоя Рома - ПрИнтер , служебните са отново начело . Освен това припомням , че Дамато бе и рефер на двубоя ПрИнтер - Юве , когато в 37 мин . на мача бе изгонен Момо Сисоко с пресилени два жълти картона . Вие си правете изводите за Мафията Морати !
Припомням реакциите след мача с ПрИнтер . В лагера на Юве обвиниха съдията Антонио Дамато , за поражението . Според Дзакерони и играчите , рефера е повлиял на мача , като е изгонил Сисоко . От Юве смятат , че първия от двата жълти картона на малиеца е бил пресилен .

Дзакерони :

" Не разбрах първия жълт картон на Сисоко . Само Мота направи нещо . Защо и нашия играч получи жълт картон ? Подобни епизоди определят изхода на един мач . Изгонването на Сисоко промени изцяло развоя на събитията . Преди това ние стояхме отлично на терена и играехме по - добре. Тримата в атака си сменяха местата отлично и владеехме топката . Жалко е , защото мачовете трябва да се решават от представянето на играчите и на звездите , а не от съдиите. В момента Интер наистина е по - добрия тим , но ние играехме много силно и можехме да направим нещо . "

Киелини :

" Дали при 11 срещу 11 имахме шанс ? Разбира се ! Играехме добре и всичко можеше да се случи . Първият жълт картон на Сисоко не съществува на земята . Подобни неща развалят всеки мач . Тиаго Мота трябваше да получи жълт картон още преди сдърпването със Сисоко . Валтер Самуел ? Направи 7 груби нарушения и не получи картон за тях . Интер е страхотен отбор . Но без многото малки детайли днес нямаше да спечели . Трудно е да приемеш подобни загуби , не само защото Интер е големия ни съперник . А защото не го заслужавахме . "

2 коментара:

Unknown каза...

Просто незнам за какъв футбол говорим ... това е една мафия ... дирижирана от Морати...

neel каза...

Този боклук Морати върти всичко от 2006 насам , а може и от преди това . Този измамник е за трепане , а не за съд . Служебните са супер измамници и без съдиите никога няма да станат шампиони . Мръсни измамници и мафиоти !