четвъртък, 20 август 2009 г.

Нов трансфер ?

Днес според италианските медий има вероятност Ювентус да привлече ново попълнение до края на трансферния прозорец . Многото слухове за такава ново попълнение досега почти винаги бяха за защитник и в това няма нищо учудващо . В досегашните контролни срещи , особенно срещу по - класни съперници се видя ясно , че има проблеми в защитата . Молинаро , Легроталие и Григера са на същото ниво , на което бяха през изминалия сезон - колебливи и плахи в намесите си .
Днес информациите са свързани с имената на Фабио Гросо от Лион и Иван Рaкитич от Шалке .

Спортния директор на Лион казва в интервю :

" До този момент няма конкретни оферти за Гросо . С представител на Ювентус не сме се чували от около два месеца и ако Алесио Секо иска да се свърже с мен , той ми има номера . "
Още от началото на трансферния прозорец Гросо беше пращан почти сигурно в Юве , но все още има време , за да видим дали той ще облече екипа на " Старата госпожа " .


Колкото до информацията за интерес на Ювентус към Иван Рaкитич тя изглежда малко недостоверна . Първо защото новия треньор на Шалке 04 - Феликс Магат разчита доста на хърватския национал и второ цитираната цена , която от Ювентус предлагатли за играча 7.5 милиона евро . Според феновете на Юве , а и най - вероятно и според ръководството на тима е по - добре сума от 7 до 10 мил . евро да бъде похарчена за качествен защитник отколкото за атакуващ полузацитник . Качествата на Ракитич са безспорни , но времето ще покаже дали ще има ново попълнение до края на трансферния прозорец в Ювентус или не и дали това попълнение , ще е защитник или халф .

Няма коментари: