понеделник, 24 септември 2012 г.

Масимо Карера


" Разполагам със страхотна група от футболисти. Когото и да пусна на терена, се представя отлично. Това прави задачата ми много лесна. Ето примерно Куалярела - влезе като резерва в Лондон и изравни, а срещу Киево като титуляр вкара и двата го­ла. А това, което казвам за Фабио, важи за абсолютно всички останали. Доволен съм от дебю­та на Погба, но той тепърва ще се развива. "

Цялото интервю с Карера за италианските медии

Карера, за мнозина вие сте в сянката на Конте?

- Аз знам мястото си. Помощник съм на Антонио и с него обсъждаме всичко през седмицата. Но решенията по време на мачовете ги взи­мам аз. Естествено, допитвам се до чове­ка до мен, който ми помага - Филипи. 

Липсва ли ви Анто­нио по време на ма­човете?

- Работата не е в това дали ми липсва или не. Той е трень­орът на този отбор, аз само го замествам. Работили сме в екип с Конте и не сме имали проблеми, не мисля, че ще имаме и за в бъде­ще. 

Във вторник  ви предстои тежко гостуване на Фиорентина, които обявиха, че няма да допуснат Конте на стадиона.

- Проблемът е в манталитета. Ако бяхме в Англия, Конте спокойно щеше да си седи на трибуната. Ние обаче сме царе да си усложняваме живота, което аз не го разби­рам.

 На "Франки" обаче ви очакват с кървяса­ли погледи...

- Проблемът си е техен. Бих казал, че се страхуват. За нас мачът срещу Фиорен­тина е съвсем обикно­вен, както всеки друг. Известно ми е, че за Фиорентина има по-особена тръпка, кога­то насреща е Ювентус, но това не ни притеснява. 

Победихте с леко­та Киево, отбор, който създаваше дос­та проблеми на Юве през последните години?

- Вярно е, те са ко­рав отбор. Понякога, за да спечелиш, не е нужно да си по-добри­ят тим. Превъзход­ството ни бе явно, но все пак имахме къс­мет, че Куалярела вка­ра два бързи гола, след които си отдъхнахме. Лондон вече е забра­вен, трябва да се настроим на вълна Серия А, а след Киево идва ред на Фиорен­тина.

 Започнахте да правите ротация в състава, това неиз­бежно ли е?

- Да, ако искаш да запазиш енергията на тима за по-дълго време. Срещу Челси Пирло бе буквално из­цеден. Но как да му се сърдиш, когато един 33-годишен футболист от мина­лия сезон досега е иг­рал в 46 от 48 мача на Ювентус, без да броим участията му за националния отбор? Затова Андреа получи почивка сре­щу Киево, а Погба го замести отлично. Не ме питайте обаче за Фиорентина, защо­то има време да пре­ценим кой е в опти­мално състояние.

 Погба бе привле­чен точно с идеята да бъде вице на Пир­ло.

- Такива са надеж­дите ни. Той, а също и Лука Мароне имат сходни технически умения и могат да се справят със задачи­те, които изпълнява Андреа. 

В Лондон след гола си Куалярела прегър­на резервния вратар Сторари, а не вас - не сте ли разочарован?

- Но защо? В този момент аз имах желание да го прегърна, защото отбеляза страхотен гол. Не е лесно да влезеш в хода на мача и пос­ле да се превърнеш в герой. Освен това е много хубав жест да споделиш радо­стта си със свой съотборник и то­ва в никакъв случай не ме огорчава.

Значи в Ювентус всичко е наред?

- Разбира се, за по­реден път отборът демонстрира, че ко­лективът е страхо­тен. Заедно вървим напред.

 Доволен ли сте от дебюта на Бендтнер?

- Никлас игра десе­тина минути, но по-важното е, че вече е напълно готов и мо­же да се разчита на него. Той безспорно ни дава различна оп­ция в атаката.

 Какво е положени­ето с Пепе?

- Симоне още не е готов, трябва му още време. Тренира самос­тоятелно и няма да бързаме с пускане­то му в игра. Маурисио Исла оба­че е на линия. Варианти­те в среда­та на те­рена  са доста   и нищо не ни кара да риску­ваме с Пепе.

Няма коментари: