четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Калчополи


След като президента на Ювентус Андреа Аниели изяви желание да се състои среща за преговори с всички замесени в Калчополи , президентът на  олимпийския комитет на Италия Джани Петручи е поканил на маса за преговори всичките страни в скандала . Очаква се на събитието да присъстват президентите на Интер и Ювентус Масимо Морати и Андреа Аниели , също вицепрезидента на Милан Адриано Галиани , собственика на Фиорентина Диего дела Вале и президента на футболната федерация Джанкарло Абете . 
Ръководството на Юве поискаха от спортния съд в Рим обещетение от 444 млн . евро за Калчополи . От тях 133 млн . заради спада в акциите на клуба на борсата , 110 млн . заради увреждане на имиджа и марката на клуба , 79 млн . за липсата на участие в евротурнирите , 60 млн . заради загуби от продажби ,  41,6 млн . заради загуби от тв права и 20 млн . заради забавяне на строежа на новия стадион . От съда въобще не разгледаха иска с мотива с обяснение , че срокът на давност по случая е изтекъл и няма да разискват и отнетите шампионски титли на клуба за 2005 и 2006 година . Според изявлението от съда , решението е окончателно и не подлежи на обжалване . 

Морати е изявил желание за такава среща . 

" Когато ме кани Петручи не мога да откажа . Ще бъде удоволствие за мен да участвам в тази среща . Съгласен съм с шефа на олимпийския комитет , че футбола е спорт и не трябва да се говори за него само заради съдилища и подобни неща , а заради самия спорт . "

Андреа Аниели :
" Отлично е да има една политическа среща относно нещата , които се случиха на Калчополи и след това. Среща , която да модернизира футболната система . "

Няма коментари: