неделя, 22 януари 2012 г.

След мача с Аталанта


Юве без загуба през полусезона ! 

Антонио Конте пише славна история с възраждащия се Ювентус . Без загуба от началото на шампионата и лидери в класирането .


Антонио Конте

" През първата половина на този сезон ни беше извънредно необичайно... Играхме много добре и постигнахме забележителни неща . От този момент нататък ние трябва да работим на 120 процента , за да запазим първото място . В момента отборът е доста по - напред в развитието си , отколкото беше в началото на сезона .
Ние създаваме много голови положения в играта , но и доста от тях пропускаме . Може да се наложи да бъдем малко по - спокойни , но отборът пуска в играта цялата си душа и емоция  и да се играе спокойно при тези емоции е много трудно .
Аталанта е добре организиран отбор и за да ги победим , трябваше да се постараем доста .След победата обаче останаха и няколко негативни момента . Надявам се , че с Пепе и Маркизио не се е случило нищо сериозно . "



Лихтщайнер 


" Искам да  благодаря на Андреа Пирло за отличния пас , благодарения на който аз бях в състояние да отбележа гол . Много съм щастлив , че спечелихме и честно казано , ние бяхме много нервни от това , че не можехме да вкараме гол , но в крайна сметка той дойде . Благодарение на такива играчи като Пирло , аз много често отивам напред , без да се замислям , защото той е в състояние да направи подаване навсякъде . Е , разбира се , по време на тренировките ние работим по много от тези моменти .
Дали сме празнували в съблекалнята като шампиони на полусезона ? Не !  Нищо особено не се случи след мача , макар че , разбира се , всички бяхме много щастливи . Ние сме на първо място и това е много важно за нас .  За мен няма значение дали сме вкарали красив или грозен гол . Важно е , че сме отбелязали и как - това не е важно . "


Джакерини 


" Чудесна победата ! Тази победа беше много важна за нас , защото искахме да запазим лидерството си в шампионата . Може би , зимен лидер в първенството не е толкова високо отличие , но ние сме много доволни с постигнатото . Първенството е трудно , но ние доказахме , че заслужаваме да сме на първото място . Аз работя много , за да съм готов за такива шансове , които ми дава треньора . Надявам се да получавам още шансове за изява и да се доказвам . "


Аталанта – Ювентус 0:2

0:1 Лихтщайнер 54
0:2 Джакерини 81

Аталанта: Консили, Фери, Манфредини, Раймонди, Пелузо, Падоин, Чигарини, Скелото (Ферейра Пинто – 76), Бонавентура (Марилунго – 63), Моралес, Денис

Ювентус: Буфон, Бардзали, Киелини, Лихтщайнер, Де Челие, Пирло, Маркизио (Джакерини – 46), Видал, Пепе (Мароне – 69), Вучинич (Бонучи – 86), Матри



Няма коментари: