сряда, 28 октомври 2009 г.

Жан Клод Блан



Джовани Коболи Джили официално се раздели с поста си на президент на Ювентус и предаде щафетата на Блан . След като бе на поста от 2006 г . до сега , ерата Джили завършва . Тя , ще се запомни като един много труден период в историята на Ювентус - скандала Калчополии Серия Б . Ето и коментара на Джили за сбогом :
" Това бяха три страхотни години за мен . Трябва да благодаря на всички играчи и особено на тези , които останаха лоялни към цветовете на Ювентус – Дел Пиеро , Недвед , Буфон , Трезеге и Каморанези . Също така никога няма да забравя първия слънчев ден , в който се срещнах с феновете на отбора за първи път . Винаги ще остана фен на Ювентус и поддръжник на Жан-Клод Блан . Сигурен съм , че той ще постигне страхотни резултати в Юве . "

Новият президент на Ювентус е информирал вчера след официалното си встъпване в длъжност , че 6 милиона евро на година в следващите пет сезона ще инвестира Ювентус за развитие на талантливи млади футболисти . Ето и неговия коментар за изграждането на новия стадион :
" Фактът , че изграждането на стадиона става по време на световната икономическа криза трябва да бъде правилно оценен . Нашият стадион ще бъде нашата визитна картичка , заедно със стадиони , като на Байерн , Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед : ние трябва да сравняваме нашия стадион с тях , дори когато става дума за печалба от стадиона . Казах на акционерите , че нашата основна цел e да получим трета звезда над емблемата . Вие знаете , че във всичките наши официални документи ние имаме 29 титли , а в бележките под линия , показват , че две от тях са ни отнети . Но за нас и нашите фенове третата звезда , ще се появи веднага след като спечели Скудетото . И във всеки случай ние мислим сега само за това как да я спечелим . "

1 коментар:

neel каза...

Мисля , че Блан ще инвестива пари в младите играчи и през зимния трансферен прозорец , ще имаме в отбора поне двама нови и класни футболисти . Дано да влезе в историята на Ювентус с много успехи и титли . Пожелавам му успех ! FORZA JUVE !