неделя, 28 октомври 2012 г.

Голът на Катания отменен правилно



След като голяма част от феновете на Катания и ръководството на тима скочиха срещу Ювентус за отменения гол се оказа , че той е отменен правилно . От Катания имаха претенции , че голът им бил отменен след натиск на Симоне Пепе и Джакерини към страничния съдия , но се оказа , че голът е отменен напълно по правилата . Голяма част от медийте също скочиха срещу Юве и това за пореден път показа , че злобата и завистта нямат почивен ден . Всички мишки скочиха срещу Юве , но който се смее последен се смее най - добре . Ние отново няма с какво да се срамуваме и няма защо да се притесняваме . Според промени в правилата от миналата година , точно в такава ситуация , каквато е при гола на Катания се тълкува така :
При последния пас няма никаква засада , но топката попада в гредата и след това в играча на Катания - точно това е момента , в който има засата . В правилото се казва , че ако топката се отклони в гредата и се върне към противников играч и между него и вратаря няма защитник , то това се тълкува като засада . На снимката се вижда , че двамата играчи на Катания са в положение на засада , понеше топката се отклонява от гредата , а не е избита от Джиджи Буфон . 

7 коментара:

omninoob каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
neel каза...

"Анонимен" коментирай си твоето жалко отборче във вашите форуми и сайтове , ако имате такива . Този блог е за фенове на Ювентус , а не за такива като теб . Освен това , ако можеш да четеш , тук се спазва добрия тон .

HanSollo каза...

Засада нямаше. Правилото на засада при върната в игра топка без значение дали от гредата или от вратаря е в момента на нанесения удар. В този момент никой от Катаня не е в засада. Това го призна и страничния. Няма смисъл да правим бялото черно, това допълнително настройва с право всички срещу нас. Просто грешка на съдията.

Семигод каза...

Абсолютно съгласен с теб. Не виждам , да се е случило нещо особено най-обикновена грешка на съдията , която се случва подобна или същата паралелно в още много мачове и ще се случва .....този път в полза на Юве утре ще е срещу нас както се е случвало много пъти особено миналия сезон , не трябва да се правят драми от една такава случка и да се гледа толкова в детайли по-важна беше играта и мисля , че Юве напълно заслужаваше победата....а някой гледа ли мачовете Ман Ю-Челси и Евертън-Ливърпул да видите какво означава съдийски грешки решаващи мачове, но все пак това се случва в прословутата висша лига там всичко е позволено и не се вдига шум ...:)

neel каза...

В сайта на BBC UK пише , че след рикошета в гредата се създава нова ситуация , и за това се гледа времето на удара в гредата , а тогава и двамата футболисти на Катаня са в засада .

HanSollo каза...

Мисля, че обърнахме прекалено много внимание на това, но гледам, че не се отказваш в опита си да направиш бялото-черно. В правилото за засада няма термин ситуация. Да не говорим за нова такава. В журналистиката може и да има. За английски футбол въобще не искам да говоря. В засада можеш да изпаднеш единствено в момента на пас на твой съотборник. Друг начин не е възможен. Забрави за всякакви греди и ситуации. Очаквам в този сайт, когато се говори за любимия ни отбор, да е компетентно и от гледна точна на истината. Казвам го защото разни принтери само това чакат. Веднага ще кажат, че ние дори не знаем /или се правим/ кое е засада, пък сме тръгнали да искаме 30-та титла. Просто искам да ги бием на терена без всякаква друга помощ. Така ми е най сладко. Защото не мога да им слушам постоянните ревове, че все съдиите ни бутат.