сряда, 24 октомври 2012 г.

Коментари след мача с Нордселанд


Анджело Алесио

"Създадохме много голови възможности - поне 14-15, но не се възползвахме от тях. Не успяхме да пратим топката в мрежата. За щастие поне Мирко изравни в края, иначе можеше да запишем шокираща загуба. През първото полувреме не бяхме достатъчно напористи. След това заиграхме по-добре, но за съжаление стигнахме само до равенство. Сега трябва да се стегнем и да опитаме да спечелим останалите три мача."


Марота

"Когато имаш толкова много възможности, винаги е разочароващо да не спечелиш. През първото полувреме не играхме с правилния подход, но през втората половина се представихме доста по-добре. Показахме нашия боен дух след почивката и създадохме доста положения. Трябваше да бъдем по-решителни пред гола, но все пак мисля, че отборът се справи доста добре през втората половина. През първата част Нордселанд имаше добро владение на топката, а през втората ги поставихме в голяма беда. За съжаление не успяхме да вкараме повече от един гол. Техният вратар Йеспер Хансен направи доста добри спасявания. Сега ние трябва да спечелим следващия си мач у дома и да се опитаме да постигнем добри резултати и в двубоите срещу Шахтьор и Челси. Не можем да си позволим повече грешки. Заслужавахме да спечелим тази вечер. Когато обаче не вкарваш положенията си, тогава нещата не се получават. Трябваше да спечелим този мач, нямахме друга алтернатива. Мисля, че ни липсваше достатъчно спортна агресия. Срещу нас имахме един отбор, който не е кой знае колко техничен. В тези мачове обаче има скрити опасности и Антонио Конте поради тази причина обяви, че футболистите трябва да бъдат много решителни и мотивирани."

Киелини 

"През целия мач Нордселанд ни застраши два пъти – при фаула, от който допуснахме попадение, и при един далечен изстрел. По отношение на положенията за гол не може да става дума за сравнение. Трябваше да спечелим. Датчаните играха добре през първото полувреме, но в интерес на истината нямаха кой знае какви възможности. Изумен съм, че не успяхме да спечелим тази среща. Заслужавахме победата повече от своя опонент. Междувременно в някои двубои от Серия А си тръгвахме с трите точки, макар че се пропуквахме пред атаките на противника. Говоря за мачовете с Дженоа и Сиена."

Вучинич

"Знаехме, че трябва да спечелим този мач, но за съжаление не успяхме. Сега е време да обърнем страницата, но така или иначе, нещата са по-красиви, когато са сложни. Предпочитам да не бях вкарал, но да бяхме победили. Трябва да разберем, че във футбола нищо не е лесно и няма слаби тимове или леки мачове. Създадохме много голови положения, но противниковият вратар се представи добре, а и нямахме късмет. Не мога обаче да се съглася с твърдението, че сме предсказуем отбор."

Буфон

"Бесен съм от резултат и факта, че допуснахме гол във вратата ни. Вкараха ни гол от свободен удар, който бе изпълнен перфектно. Нямаше какво да направя. Не трябва да правим нарушения в такава близост до наказателното поле, защото така сами създаваме опасност пред вратата си. През първата част двубоят беше равностоен. След почивката на терена имаше само един отбор - Ювентус. За жалост не успяхме да се доберем до трите точки. В Шампионската лига няма лесни мачове и това се доказа тази вечер. Надявам се в следващите срещи да започнем да побеждаваме."

Няма коментари: