петък, 29 май 2009 г.

Купата на мира





Купата на мира посети Торино . По този случай се е състояла пресконференция на която са присъствали Джанлука Песото , Олоф Мелберг и Мохамед Сисоко от страна на Ювентус и заместник-генералния секретар на "Купата на мира" Шон Ким. Той е посочил, че ценностите на турнира са насърчаване на футбола като инструмент за изграждане на мир и социално развитие, и изказал благодарност към Ювентус , че е между участващите отбори.
Сисоко е споделил :
"Този турнир е много важен за нас и за обществото . Фактът, че т е свързан с интересени проекти за хората, които имат нужда от помощ, ни прави още по-горди. "
.Отборите са разделени на четири групи :
група А : Севиля , Ювентус и Сеонгнам Ихва
група B : Реал Мадрид, Лига де Куито, Ал Итихад
група C : Малага , Астън Вила и Селтик
група D : Лион, Порто и Фенербахче
Четвъртото издание на престижния турнир ще се проведе южният испански регион Андалусия за първи път извън пределите на Южна Корея от 24 юли до 2 август.Надпреварата се провежда на всеки две години от 2003 насам .Стадионите, домакини на срещите от надпреварата, ще бъдат в Севиля, Малага, Херес и Уелва, както и "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.
Победителят ще получи 2 милиона долара, а 500 000 ще бъде утешителната награда за финалиста . Досегашните победители в Купата на мира са били отборите на ПСВ Айндховен през 2003 година, Тотнъм през 2005 и Лион преди две години.

Няма коментари: