неделя, 12 август 2012 г.

Коментари след финала с Наполи


Марота

"Победата над Наполи е победа на Конте, защото през последните няколко седмици той подготви отбора за безпогрешното му представяне днес. Победата над Наполи обаче е и победа за Конте, тъй като състезателите искаха да му подарят този успех. Мисля, че победата ни е справедлива. Все пак мачът се ръководеше от шестима рефери. Единственото ми съмнение е свързано с дузпата, но иначе решенията на съдийската бригада ми се струват правилни."

Карера

"Посвещавам победата на Антонио Конте. Благодаря на момчетата, които изиграха страхотен мач. Показахме, че сме обединени около една кауза, знаем какво искаме. Дали Конте е комуникирал с мен? Не, всичко мина по план. Футболистите на Наполи постоянно ни преследваха и системно извършваха нарушения, за да развалят ритъма на игра, докато водеха в резултата."

Маркизио

"Всеки е свободен да прави каквото си иска, но Италия остана на игрището, за да види как Испания получава златните медали на Евро 2012, а Ювентус гледаше как Наполи вдига Купата на Италия, така че щеше да бъде справедливо, ако неаполитанците бяха уважили церемонията. Ако реферът беше показал няколко жълти картона повече през първата част, за да демонстрира по-твърдо отношение към грубите влизания, тогава може би след почивката нямаше да видим червените картони за Наполи." 

Няма коментари: