вторник, 14 декември 2010 г.

Goal.com : Коледно пазаруване , кой трябва да купи Ювентус ?


Според публикация в Goal.com , aко ръководството на Ювентус иска да избегне  катастрофалното представяне през сезон 2009 / 10 , когато клубът завърши седми в Серия А и не успяха да се класират за Шампионската лига , то трябва тима да бъде подсилен с качествени играчи през януарския и летния трансферен прозорец . Според журналистите на Goal.com , шефовете на Юве са направили добра селекция през изминалото лято в лицето на Алберто Акуилани, Леонардо Бонучи , Милош Kрасич , Фабио Куалярела , Марко Мота , Арманд Траоре , Симоне Пепе, Давиде Ладзафаме , Леандро Ринаудо , Хорхе Мартинес и Фредерик Сьоренсен , без значение дали някои от тях са взети за постоянно или под наем , но според публикацията най - успешният клуб в Италия не се очаква да се бори за Скудетото , поне за сега . 
Въпреки това , според журналистите на Goal.com , новият треньор Луиджи Дел Нери и новият  спортен директор Джузепе Maрота са свършили страхотна работа , като за това голяма заслуга има и новият президент Андреа Аниели . Ювентус имат привидно преоткриване печеливш манталитет и с борбения си дух  в момента е с 16 мача без загуба във всички турнири . Това помогна на отбора да стигне и до второ място , на  шест точки зад лидера Милан , както и с няколко добри попълнения през януарския трансферен прозореца , отбора може да има всички шансове за атака на шампионската титла  през новата година . Ето как виждат нещата около Юве журналистите на Goal.com :

Вратари

Не е необходима работа в тази област . Юве притежава най - силния № 2  в Италия - Маро Сторари , а и той демонстрира , че може да е голяма конкуренция на Джанлуиджи Буфон през този сезон . Точно поради тази причина и трвньорът на Юве  заяви , че Сторари може да остане първи избор , когато Буфон се заврне след Коледа . Според медията дори и вратар № 3 в Юве , Алекс Манингер е добра алтернатива .

Отбраната

След лошия старт на сезон , в който Ювентус допусна три гола  в три поредни мача у дома срещу Сампдория , Палермо и Лех Познан , в защита Дел Нери има нужда от играчи . Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини , са може би най - стабилната централна двойка в Италия , като от Goal.com ги сравняват с дуото на  Милан Неста Тиаго Силва . Лошото за Ювентус и необратим удар в момента според медията , ще е ако някои от двамата се контузи трайно , просто Дел Нери не разполага с алтернативи . Никола Легроталие , Зденек Григера и Ринаудо  са достатъчно добри , според журналистите на Goal.com , както и младока Сьоренсен , но са нужни нови попълнения . Според медията е нужно преминаването в Ювентус на Даниел Агер, който отчаяно иска да напусне Ливърпул , първоначално поднаем до края на сезона с опция за закупуване . Според медията Агер би паснал перфектно на схемата на игра на Дел Нери и би си партнирас много добре с останалите играчи . . Ако трансферът на Агер не се осъществи , само тогава Ювентус трябва да обмислят подписването с някой по - силен от настоящите им резерви . Според медията обаче не трябва да има  повече сделки тип  Ринаудо .Според Goal.com играчът на Торино Анджело Огбона също е вариант . 
Според медията Агер също ще може да попълни празнината в лявата зона на защитата , която е най - слабата част от гръбнака на  Ювентус и зона , който отчаяно се нуждае от качествено попълнение  . Фабио Гросо не е вече играч на Юве според медията , а Паоло Де Челие е трайно контузени няма да се върне поне до февруари . Траоре също до момента не е показал , че заслужава да е в Юве . Като алтернатива медията посочва за трансфер играча на Лацио Стефан Раду кой е може би най - добрият ляв бек в Серия А в момента , и е свързван с трансфер в Ювентус , като според италианските медии е възможна размяна с Момо Сисоко . Други варианти са Федерико Балзарети от  Палермо ,  Рето Циглер от Сампдория ,  Диего Контенто Байерн Мюнхен и Капдевиля от Виляреал . Другите алтернативи за Юве според Goal.com са Касани , Иванович , Лихтщайнер или Грегори Ван Дер Виил . 

Полузащита 

Халфовата линия на Ювентус според медията през този сезон е  основата за  успехите на тима . Според журналистите в халфовата линия на Юве може да се мине и без нови попълнения , като при схема на игра  4 - 4 - 2 и добрата форма на крилата Красич и Пепе и страхотната форма на Маркизио , Мело и Акуилани , Юве изглежда добре .
Двамата в центъра на халфовата линия Фелипе Мело и Алберто Акуилани е доминанти почти във всеки  мач на тима . При нормални обстоятелства, наличието на Момо Сисоко и Клаудио Маркизио ще осигури достатъчно сила в дълбочина  . Въпреки това , Маркизио често е използван в лявата зона на  халфовата линия, докато Сисоко не е в нужната форма и се очаква , че може да напусне през януари . Ако Сисоко бъде трансфериран обаче на неговото място задължително трябва да бъде взет нов играч . . Валтер Гаргано и Нури Сахин според медията са алтернативи пред Юве , но има и други решения в лицата на Место , Инлер , Гаго , Диара или Асамоа . 
Според медията обаче при евентуално преминаване на тима в схема на игра 4-3-3 от 4-4-2 на Дел Нери , ще са му нужни различни играчи , като от Goal.com мислят , че най подходящ ще е избора от следните фитболисти : Варгас , Елия или Дренте .

Атаката

Въпреки, че Ювентус в момента разполага с едни от най - известните нападатели в Италия , то несъмнено на тима му е нужен качесвено ново попълнение в атака . Въпреки , че нападателя на Волфсбург Един Дзеко продължава да бъде свързан с всеки един от  най -  добрите европейски клубове , от медията смятат , че ръководството на Юве може да направи тази сделка и   босненската звезда да се присъедини към Ювентус през лятото . Като варианти пред ръководството на Юве за през януарския трансферен прозорец журналистите посочват  Макси Лопе с, Алесандро Maтри , Джампаоло Пацини , Маурисио Пинила , Алберто Джилардино и Марко Ди Вайо, но според медията единственият играч , които наистина е нужен на Юве е  Антонио Касано . Според Goal.com най - доброто за Ювентус през новия сезон , ще е
партньорство  Касано - Дзеко .

Ето как виждат трансферите в Юве от Goal.com :  


IN (5): Daniel Agger (Liverpool on loan), Stefan Radu (Lazio), Fernando Gago (Real Madrid on loan), Juan Vargas (Fiorentina), Antonio Cassano (Sampdoria)
OUT (5): Fabio Grosso, Momo Sissoko, Hasan Salihamidzic, Davide Lanzafame, Amauri

Preferred line-up (4-4-2)
Buffon
Sorensen – Bonucci – Chiellini – Radu
Krasic – Felipe Melo – Aquilani - Vargas
Quagliarella/Iaquinta – Cassano


Няма коментари: