вторник, 16 юни 2009 г.

GOAL.COM - ЮВЕНТУС ЛЯТНО ПАЗАРУВАНЕ




Статия в Goal.com за това кои играчи са нужни на Ювентус и кои не .
Сезон 2008/2009 бе неуспешен за Ювентус , защото най-успешния клуб в Италия завърши без трофей , на второ място в Калчото и не може да преодолее Челси в Шампионската лига . Разочарование и в купата на Италия . Налице е подновена надежда пред следващия сезон, тъй като бившият легендарен защитник Чиро Ферара замени на треньорския пост Раниери и се видя светлина в края на тунела за Юве .
Двама играчи вече се присъединиха към Ювентус Диего и Канаваро , а Павел Недвед се отказа от футбола . След добрия старт на трансверите трябва да се продължи така за да може да се наруши хегемонията на Интер .
Предполагаемата тактика (4-2-3-1)

................................БУФОН......................
ЗАПАТА......КАНАВАРО.....КИЕЛИНИ......ГРОСО
..СИСОКО........................Д'АГОСТИНО......
...КАМОРАНЕЗИ......ДИЕГО......ДЖОВИНКО...
............................АМАУРИ...............

Резерви : Манингер , Кименти , Зебина , Григера , Ариаудо , Легроталие , Кришито , Де Челие , Занети , Маркисио , Екдал , Салихамиджич , Маркиони , Дел Пиеро , Пандев , Якуинта .


Трансфери :

Фабио Гросо (Лион) - Италиански национал чието бъдеще в Лион не е ясно . При негов трансвер в Ювентус отбора , ще има четирима национални защитници .

Доменико Кришито ( Дженоа ) - президента на Дженоа казва , че Кришито остава в тима на 90% , но ако от Ювентус го желаят от Дженоа няма да могат да го задържат . 22 годишният защитник е една много добра алтернатива в лявата зона и Ферара , ще може да разчита на него като качествена смяна и ротация в защитата . Дори би могъл да го използва и в центура на защитната линия .

Кристиан Запата ( Удинезе) - Винаги е рисковано да се сменят трима от титулярните защитници , но при полужение че и четиримата са национали това , ще е наложително . Запата е един от младите таланти в Европа и въпреки това , че имаше доста контузий , ще е много полезен на Ювентус . Той също може да играе и в центура на защитата .

Д'Агостино (Удинезе ) -Едно от откритията на сезон 2008/2009 и не е тайна , че Ювентус го желае . Независимо дали Ювентус , ще играе 4-3-1-2 или 4-2-3-1 той ще пасне на тактиката на тима . Играча е считан за новия Пирло и неговата игра напомня много на тази на италианската легенда . Той може да дава начало на всяка атака и да доставя топката на Диего . Юноша на Рома , той може да бъде прекрасно допълнение към Сисоко в центъра на терена . Момо да отнема топката и да разбива противниковите атаки а Д'Агостино да организира такива за Юве .

Горан Пандев (Лацио ) - Македонеца навярно няма да остане в Рим , след като публично обяви , че е изиграл последния си мач за Лацио . При евентуална продажба на Трезеге , Пандев е добра алтернатива за Ферара в атаката на Ювентус . (Има и нов вариант за такъв заместник и това е Джизепе Роси от Виляреал , който дори може да бъде разменен с Трезеге . Според информацийте в медийте преговорите напредват . )

Напускащи :

Мелберг - след идването му от Астън Вила той направи не лош сезон , но представянето му беше "средно" и недостатъчно добро за клук като Ювентус .

Кнежевич - най-вероятно , ще бъде върнат в Ливорно .

Молинаро - много критики от тифозите към него и явно Ювентус няма да е неговия отбор . След много грешки и недобро представяне най-вероятно няма да остане в клуба , а ще премине в някой средняшки тим където му е мястото .

Алмирон - той се завръща в Юве след един слаб сезон във Фиорентина и най- вероятно отново , ще поеме на някъде временно или за постоянно . Има слухове , че ще премине в Сампдория .

Тиаго - в сравнение с предния му сезон този бе по-добър , но като цяло не заслужава да играе в отбор като Ювентус . Неговато продажба би донесла средства за , които да се използват за купуването на Гросо или Запата .

Поулсен - отново играч , които не може да помогне на отбора да се бори за титли . Посредствен за отбор от средата на таблицата . От него могат да бъдат спечлени 8-10 мил.

Салайета - Ювентус или Наполи за 30 годишния футболист е вече време неговите права да бъдат продадени на тима от Неапол .

Трезеге - той ще е идеален заместник на Амаури , но Трезегол не би се примирил да бъде резерва . Неговата продажба може да донесе 12-15 мил . (или размяна за Роси от Виляреал ) .Ил;и с парите да бъде купен Пандев .

2 коментара:

Анонимен каза...

:)

Анонимен каза...

Много добра статия .