сряда, 17 юни 2009 г.

Юве с мисия в Испания


Ръководството на Ювентус продължава усилена работа по новата селекция. Спортният директор на клуба Алесио Секо е изпратен на мисия в Испания, като целта му е да започне разговори за привличането на Джузепе Роси от Виляреал и на Мамаду Диара от Реал.

Вчера Секо е посетил базата на Виляреал, където е имал официална среща с представители на "жълтата подводница". Те са разговаряли около час за възможността за привличането на Роси. В момента "старата госпожа" само опипва почвата и все още не е предложила официална оферта.

"Към днешна дата не сме получили нито една оферта за наши футболисти, но имаме доста запитвания. Ако получим добро предложение за някой от основните ни футболисти може и да го продадем. Във Виляреал няма незаменими играчи", заяви по този повод президентът на клуба Фернандо Роиг.Веднага след визитата си във Виляреал, Секо е отпътувал за Мадрид, където пък е имал разговори с представители на Реал относно Мамаду Диара. Халфът е друга цел на "бианконерите" за лятото, но според информациите, от Юве ще опитат да го вземат под наем с опция за закупуване. Така "старата госпожа" ще си спести сериозната трансферна сума за малиеца. Осве това Диара дълго време лекуваше контузия на коляното и торинци не искат да рискуват прекалено, ако се окаже, че той не е напълно възстановен.Реал (Мадрид) обаче може и да не се съгласи на подобна сделка, тъй като клубът похарчи сериозни суми за трансфери до момента и ще иска да си върне поне част от тях с продажбата на Диара. Освен това "белият балет" проявява апетити към Давид Трезеге и вероятно ще поиска той да бъде включен като част от трансфера.

Няма коментари: