събота, 26 януари 2013 г.

Никола Анелка


Вече е почти ясно на 100 % , че Анелка е играч на Ювентус поне до края на сезона . Според информациите в неговият договор има и клауза за още една година . Понеже се появиха много мнения за и против този трансфер , нека да видим положителните и отрицателните аспекти . 

На първо място , Анелка идва като свободен агент със заплата от 600 000 евро до края на сезона , която плюс бонусите няма да надхвърли 1 мил . евро . Това в никакъв случай няма да натовари финансово Юве .

Французинът има много богат европейски опит и може би това е основната причина за неговото привличане . Опитът на Анелка може да се окаже решаващ за Ювентус в Шампионска лига и в борбата за титлата в Серия А . 

Анелка е нападател от световна класа с неоспорими технически умения и играе перферктно с гръб към вратата . Той може да се възползва от минимална ситуация и освен това в момента не разполагаме с такъв тип нападател . 

Като минуси може да се посочат - неговата възраст и характер . На 34 г , е и визическото му състояние в момента може да се каже , че не е задоволително в предвид на това , че до сега е играл в слабо първенство . Все пак Карло Анчелото обяви , че докато Анелка е тренирас с ПСЖ е бил в перфектна физическа форма .

Няма коментари: