събота, 4 май 2013 г.

Антонио Конте

" Трябва да спечелим Скудетото утре. В състояние сме да си гарантираме титлата и трябва да го сторим – тук няма място за " но " и " ако ". Сезонът беше тежък и изморителен, а ние бяхме лидери в класирането от първия кръг нататък. Това е изключително постижение.
В рамките на две години надминахме всички очаквания. Успяхме благодарение на всички в клуба, от президента Андреа Аниели през директора Бепе Марота до моите футболисти.
Когато поех Ювентус, мнозина предричаха, че ще успеем да си осигурим участие в Лига Европа. Днес ние сме на крачка от втора поредна титла. Определено вдигнахме летвата, постигайки максимални резултати.
Бъдещето... Всичко, което се случи през последните две години, се дължи на детайлно планиране, осъществено от мен и ръководството. Ние не оставихме абсолютно нищо на късмета.
В края на всяка кампания обаче е необходимо да седнем и да срещнем гледните си точки. Конте човекът сто процента иска да остане в Ювентус, но Конте професионалистът трябва да бъде разумен – заради феновете, клуба и играчите.
Парите никога не са били важни за мен. Мисля, че го доказах в Бари и Аталанта. Що се отнася до другото – намираме се в началото на месец май и сме в позиция да разсъждаваме за следващия сезон. Не смятам, че човекът и професионалистът ще се разделят. Или поне се надявам това да не стане. "

Няма коментари: