събота, 27 април 2013 г.

Леонардо Бонучи

15 милиона евро звучеше много , когато Ювентус обяви подписването на Леонардо Бонучи от Бари през лятото на 2010 г ., където заедно с Андреа Ранокиа бяха създали перфектна централна двойка . Много от феновете се притесняваха за тази инвестиция и гледаха с леко разочарование на този трансфер , може би защото се бяха нагледали на безмисленни трансфери като тези на Андраде , Бумсонг и завърналия се преди това Канаваро . Голяма част от тифозите и анализаторите имаха чувството , че ръководството отново не е направило правилният избор за подсилване на отбраната на Юве . Никой не можеше да си представи , че Бонучи може да се превърне в един от най - стабилните играчи на своя пост в Италия . Тифозите и анализаторите не виждаха в негово лице един лидер в защитната линия на тима и искаха да бъде привлечен играч , който да напомни и да демонстрира с качествата си играта на легендарните Гаетано Ширеа , Чиро Ферара и Лилиан Тюрам . Имаше дори и такива , които обвиняваха публично Бепе Марота , че е подписал с грешният защитник и му цитираха доста имена на играчи , които били по - подходящи за бъдещето на Ювентус . Марота направи няколко грешни трансфера , но определено този на Бонучи беше удар е десятката . 


Леонардо не само израства със всеки мач и се представя все по - добре в защитната линия , но се нагърбва с изнасянето на топката , а и донесе не малко точки , благодарение на свой голове . Наистина в началото той имаше да изчиства грешки , но се обигра и сега е в перфектен синхрон със своите съотборници . Дали Бонучи трябваше да свикне със своите съотборници или те с него , важното е , че нещата се получиха . Леонардо е достатъчно силен физически и е хладнокръвен , което му позволява да се изправя без притеснение срещу всеки един нападател . С всеки изминал мач , той изчиства своята игра и израства все повече , като се превръща в един отлидерите в състава на Антонио Конте . 




Леонардо Бонучи се превърна и в един от любимците на тифозите и демострирайки любовта си към тях и към Ювентус , той ще е винаги в сърцата ни . 

Няма коментари: