събота, 7 март 2009 г.

Юве триумфира в дербито!

Джорджо Киелини носи победата на "Старта госпожа"

Отборът на Ювентус постигна минимална победа с 1:0 в градското дерби срещу Торино - мач от 27-мия кръг на италианската Серия А.

И двата отбора имаха своите възможности през първата част, но не усяха да стигнат до гол. Първи футболистите на "торо" създадоха опасност пред противниковата врата.

След центриране отляво на атаката Симоне Бароне отклони с глава към долния десен ъгъл на вратата на Юве, но стажът на "бианконерите" Джанлуиджи Буфон спаси.

Няколко минути по-късно вратарят на Торино Матео Серени трябваше да покаже най-доброто от себе си, след като спаси удар на Виченцо Якинта на гол линията на своята врата. Нападателят на Ювентус се извиси над всички в наказателното поле, за да засече с глава центриране от свободен удар на Кристиан Джовинко.

Броени минути преди края на полувремето Клаудио Маркисио отправи топовен изстрел към вратата на символичните домакини от Торино, но Серени се намеси и, макар и неубедително, успя да опази вратата си суха.

През втората част на двубоя двете единадесеторки държаха топката в центъра на терена с кратки и бързи атаки, които не представляваха сериозна опасност за двамата вратари.

В 71' центиране от свободен удар доведе до изстрел с глава на централния защитник на "бианконерите" Олаф Мелберг, но топката срещна страничната греда на вратата на символичните домакини.

Десет минути по-късно дойде и победното попадение за възпитаниците на Клаудио Раниери. Ветеранът на гостите Павел Недвед центрира от свободен удар и намери Джордо Киелини в наказателното поле на "торо". Високият защитник игра с глава и прати топката в мрежата на градския съперник за 1:0.

До края на двубоя двата тима си разменяха владението на топката, но до нови голови ситуации пред една от двете врати не се стигна до гол.

С днешната победа "Старата госпожа" запази разликата от седем точки с водача в класирането Интер, който днес победи Дженоа като гост, а отборът на Торино допусна първа загуба в осем мача и остава на 16-та позиция на точка над зоната на изпадащите.

Няма коментари: